vrijdag 12 januari 2007

Chess with ice

Terwijl SBS6 gisteren met Sterren Dansen Op het IJs een nipte overwinning behaalde op concurrent RTL4, ontketende in Moscow een nieuwe ijsrage. Honderden Russen kwamen gisteren op Pushkin Square (bij ons achter) bijeen voor de eerste internationale 'ice chess game', dat via een 60-minuten durende live satellietverbinding tussen Moscow en Londen werd gespeeld. Met de schaakwedstrijd tussen de achtjarige Russische Konstantin Savenkov en de evenoude Britse Darius Parvizi-Wayne werd het startsein gegeven van het jaarlijkse Russische Winter Festival dat voor de 3e keer in London plaatsvindt.

De foto is helaas afkomstig van persfotograaf Vladimir Filonov / MT omdat iedereen - vanuit veiligheidsoverwegingen - genoodzaakt was om het schaakspel op 50 meter afstand te aanschouwen.1 opmerking:

Anoniem zei

He Cat! Ik kreeg je blog adres door van Tinus en leuk om het e.e.a. te lezen over je / jullie belevenissen in het wilde oosten. Martijn komt maandagochtend nl. niet veel verder dan 'test achter de rug' / 'vertraging door deze en gene' bla, bla en dit gaat over het echte Moskva! Veel plezier met het volgen van de schaakactiviteiten in je achtertuin, groeten aan Martijn en Rich en wie weet tot binnenkort! Hartelijke groeten van Pablo